Ce trebuie sa faci in cazul in care masina ta este inghetata?

De cate ori ai fost nevoit sa pierzi timp important pentru a putea dezgheta masina ta inainte sa poti pleca la drum? Stim cu totii ca una dintre cele mai neplacute situatii pe timp de iarna se refera intocmai la aceasta. De cate ori nu v-ati chinuit sa dezghetati masina pentru a o putea porni din loc?


Caci dupa cum ai observat, probabil, nu a fost suficient doar sa dai jos stratul de zapada acumulat peste masina ta, ci sa faci ceva mai mult pentru aceasta. Dar ce poti face cand timpul este mult prea scurt si nu ai foarte multe variante la indemana pe care sa le utilizezi?


Unul dintre cele mai importante aspecte ar fi acela sa nu intri in panica, in special persoanle de sex feminine. Iar mai apoi ar trebui sa te organizezi pentru a putea dezgheta masina si pentru a avea o vizibilitate cat mai buna in momentul in care vei deveni un participant la trafic. In cele din urma nu trebuie sa te nelinisteti si sa te infuri, mai ales daca stai sa analizezi faptul ca racleta nu te va ajuta foarte mult.


De fapt iti va da o mana de ajutor, dar intr-un timp foarte indelungat si bineinteles nu vei avea parte nici de vizibilitatea pe care ti-ai dorit-o. Prin urmare trebuie sa fii atent la toate aceste lucruri si sa te organizezi astfel incat sa iesi din acea situatie fara sa-ti ocupe solutionarea ei foarte mult timp.


Cum poti dezgheta autoturismul in cel mai scurt timp?
Ideal ar fi sa avem parte de o formula magica pe care sa o utilizam ori de cate ori avem nevoie, dar in lipsa acesteia trebuie sa fim foarte atenti la cateva mici detalii, ce in astfel de situatii fac diferenta. Iar aceste mici detalii se pot rezuma astfel:


preventia – de fiecare data cand ascultati atentionarile meteo, si nu sunt intocmai grozave, nu uitati ca in dimineata urmatoare este foarte posibil sa va treziti cu masina inghetata si sa fiti nevoiti sa pierdeti timp pretios pentru a putea indeparta stratul de gheata.


In astfel de situatii puteti sa preveniti acest lucru prin utilizarea unui spray impotriva inghetului si puteti sa-l pulverizati pe geamurile masinii. Aceasta substanta va avea grija si nu va lasa ca gheata sa se intinda si sa cuprinda intreaga voastra masina. Astfel ca in urmatoarea dimineata veti putea pleca linistiti, fara nici un fel de griji si fara sa mai fiti nevoiti sa folositi racleta;
un alt lucru important ar fi acela sa porniti aerul conitionat la maximum (pentru a putea dezaburi geamurile si parbrizul, dar si pentru a avea parte de un minim de confort si o temperatura ok in interiorul masinii);
iar in cele din urma daca nu avem cu totul si cu totul alta solutie ne putem folosi si de racleta pantru a putea indeparta stratul de gheata (mai ales daca acest strat este unul destul de mic);


Indiferent care este metoda pe care tu o pui in practica trebuie sa ai in vedere ca atunci cand ajungi in trafic sa ai parte de o vizibilitate destul de buna pentru a nu provoca mici tamponari si/sau accidente.