De unde provin piesele din parcurile de dezmembrari auto?

Cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data de unde provin toate acele piese pe care le gasesti in parcurile de dezmembrari auto. Ei bine nu mai este necunoscut faptul ca aceste piese provin de la diferite masini ce au avut sau nu anumite probleme.


Iar daca esti o persoana cu o fire mai curioasa, cu siguranta ai cautat mai multe detalii despre masinile care ajung in parcurile de dezmembrari. Si pentru ca informarea este cea mai importanta unealta, in acest articol vei descoperi care sunt categoriile si tipurile de masini aduse la dezmembrat.
Ce masini ajung in parcurile de dezmembrari?


Pentru a nu avea nici un fel de motiv de ingrijorare este necesar sa stii si sa cunosti de unde provin piesele pe care tu te hotarasti sa le cumperi de la dezmembrari. Si asta pentru ca de multe ori te gandesti ca aceste piese ar putea proveni de la masinile furate, dar nu este cazul. In cele din urma trebuie sa stiti ca sunt mai multe surse de unde provin toate aceste piese de la dezmembrari:


de la Remat – in loc sa ajunga la fier vechi posesorii se hotarasc sa le aduca la dezmembrari;
masinile lovite – deseori detinatorii de automobile nu vor repara masina, daca pretul reparatiilor este mult mai ridicat;
autovehicule ce au fost cumparate la licitatie – desi aceasta practica nu este cunoscuta la noi, proprietarii de parcuri de dezmembrari stiu foarte bine sa isi aleaga marfa;
automobile ce au volan pe dreapta – chiar daca nu se potrivesc toate piesele sunt anumite elemente importante ce pot fi inlocuite si pe masinile cu volan pe partea stanga;
masinile vechi din strainatate – oamenii vor sa scape de ele pentru a nu mai plati diverse taxe costisitoare;
piese deja dezmembrate din strainatate – cei de la dezmembrari merg in strainatate pentru a achizitiona piese gata dezmembrate;
De ce nu o sa gasiti piese de la masinile furate in parcurile de dezmembrari?


In ziua de astazi nimanui nu-i face placere sa se chinuie sau sa se complice, mai ales ca legile sunt foarte aspre. In general parcurile de dezmembrari nu primesc masini si piese ce nu au acte de provenienta. Astfel ca in aceasta privinta puteti fi linistiti. Nu veti avea parte de neplaceri si nici nu veti achizitiona piese de la o masina furata.


Piese gata dezmembrate
Exista posibilitatea si varianta in care reprezentantii parcurilor de dezmembrari autohtone merg in strainatate si se indreapta tot catre parcurile de dezmembrari pentru a cumpara diverse piese. Partea buna in toata aceasta afacere este legata de achizitionarea pieselor la kilogram sau la bucata avand preturi foarte bune pentru cumparatori.


Rablele celor din strainatate
Dupa cum stiti in anumite state din Europa, propietarii de masini sunt nevoiti sa duca masinile la casat, sa le scoata din uz, daca acestea din urma nu mai respecta normele de mediu. Prin urmare, cei mai multi dintre ei prefera sa isi dea automobilul si fara sa ceara un pret (mai ales ca ei trebuie sa plateasca o anumita taxa pentru a le fi ridicata masina).
Iar in cele din urma cei mai avantajati si care profita de pe urma unei astfel de situatie sunt cei ce detin in Romania parcuri de dezmembrari.


Masinile cu volan pe partea dreapta
Deoarece masinile din Marea Britanie sunt foarte ieftine, parcurile de dezmembrari recurg si la acestea. Chiar daca anumite piese nu se potrivesc pe masinile cu volan pe partea stanga, asta nu inseamna ca nu vor fi piese pe care sa le poti utiliza , chiar si de la aceste masini din Marea Britanie.


Masinile licitate
Desi la noi nu exista aceasta practica sau nu este la fel de bine cunoscuta ca in tarile din Europa, reprezentantii parcurilor de dezmembrari ajung sa recurga la aceasta metoda decat sa negocieze pretul cu proprietarii masinii. Si asta pentru ca intr-o licitatie pot gasi modele noi de masini la preturi mult mai mici fata de proprietarul direct. Iar aceste masini sunt exact acele masini pentru care proprietarii nu isi mai pot permite sa plateasca ratelor acestora. In alta ordine de idei poti gasi piese ale noilor modele de automobile la un pret accesibil la dezmembrari.


Masini lovite
Nu va inchipuiti ca in parcurile de dezmembrari ajung acele masini facute praf si din care nu mai ai cu ce sa te alegi. In principiu aici ajung masinile, care sunt lovite pe o parte, in fata sau in spate, astfel ca se pot dezmembra piese din zonele neafectate. Si ganditi-va ca de cele mai multe ori aceste piese nu ajung intr-o stare avansata de uzura.


Rablele autohtone
Acest lucru poate parea foarte interesant mai ales ca majoritatea oamenilor prefera sa-si aduca masinile la dezmembrari, sa si-o vanda bucata cu bucata, decat sa o duca la fier vechi. Iar acest lucru se poate intampla dintr-un singur motiv – banii. Intotdeauna vor obtine mai multi bani, daca isi vor duce masina la dezmembrat decat daca o vor duce la Remat, la fier vechi.
Dupa cum puteti observa nu trebuie sa va ingrijorati in privinta provenientei pieselor, deoarece acestea vin din surse sigure, ce au acte sau dovada de provenienta.