Directia electrica auto

Fie ca recunoastem sau nu intotdeauna ne-am dorit sa avem parte de un confort aparte, mai ales atunci cand vorbim despre automobilul nostru. Am putea spune ca sunt nenumarate persoanele ce isi doresc un confort total in momentul in care sunt la volan si daca ar fi posibil tot ce isi doresc sa se intample doar prin apasarea unui simplu buton de pe bordul masinii.


Cred ca astfel de lucruri cauta toata lumea mai ales in acele momente in care nu vrem sa ne deplasam cu masina, dar nu avem o alta solutie la indemana. Un factor important ce duce catre confort este legat de cresterea numarului de masini electrice, dar si a celor hibrid.


In mare parte servodirectia clasica a fost inlocuita, pe majoritatea automobilelor cu directia electrica. Astfel ca vom putea aminti de urmatoare elemente si avantaje pe care le poate aduce directia electrica:

  • sunt respectate normele de poluare;
  • consumul este mai mic;
  • fiabilitatea (posibilitatea de defectare a motorului sau a altor elemente importante mult mai scazuta);
  • posibilitatea de a misca volanul chiar si atunci cand motorul este oprit si tu te afli la semafor;
  • cele mai noi modele de autoturisme pot beneficia de functie de conducere automata;


Pentru cei mai multi dintre noi este foarte important sa stim ce vrem, ce ne dorim ca in momentul in care achizitionam un automobil sa fim siguri ce tip de automobil vrem sa luam. Cu cat automobilul iti poate da un grad ridicat al confortului, cu atat oamenii se vor indrepta catre acel trend.


Iar pentru un moment vom observa cum in scurt timp masinile electrice vor deveni din ce in ce mai numeroase. Iar unul dintre motivele pe care le putem lua in calcul este legat de faptul ca acestea nu se strica atat de repede, piesele sunt mai rezistente, ceea ce inseamna ca nu vei mai fi nevoit sa mergi de cateva ori pe an in parcurile de dezmembrari sau in magazinele de specialitate pentru a putea cumpara piesele necesare.


Iar acest lucru este important, mai ales daca luam in calcul faptul ca intregul consum va deveni din ce in ce mai mic, ceea ce inseamna ca iti va reduce si anumite costuri. Asa cum am spus si mai devreme, daca totul va deveni electric, piesele vor fi mult mai rezistente, iar tu nu vei mai fii nevoit sa le schimbi la fel de des ca in prezent.

Totodata vei stii exact ce ai de facut in cazul masinilor electrice si bineinteles cu o buna intretinere, costurile tale vor ajunge aproape minime, cel putin in cazul acestor masini electrice. Un alt aspect important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este acela ca in cazul masinilor electrice poluarea este mult redusa.


Iar asta duce la un mediu mult mai curat si cu o poluare mult mai redusa. In cele din urma nu va mai trece mult timp si vom vedea pe drumurile noastre din ce in ce mai multe masini electrice, de ce nu, poate si in transportul in comun.